De Grote Bimi & Sjaak Quiz 2

Voor een vriendenquiz werd ik gevraagd om mee te denken over de vormgeving en om deze uit te werken. Omdat de eerste keer zo’n succes was werd de quiz nu voor de tweede keer georganiseerd. Nu waren de vrienden niet alleen op zoek naar leuke vragen, maar ook naar een leuke vormgeving. Het ging dan met name over het maken van antwoordvellen en jokers. Omdat we veel antwoordvellen nodig hadden hebben we ervoor gekozen om de vellen zelf te printen.

Een quiz vormgeven

De quizmasters vonden het een leuk idee om foto’s van henzelf te gebruiken bij de vormgeving. Ze leverden mij foto’s aan en gaven mij de vrije hand over de uitwerking hiervan. Ik heb een selectie gemaakt uit de foto’s en deze op de computer nagetekend met behulp van een tekentablet. Ik heb er bewust voor gekozen om de iconische quizmasters in zwart-wit en in contouren vorm te geven. Het leek me een leuk idee om de deelnemers van de quiz wat kleurpotloden te geven, zodat zij er iets moois van konden maken. Aan de hand van deze stijl was het creëren van een logo niet moeilijk.

 
De antwoordvellen hoefden maar één ronde mee te gaan, waarna ze ingeleverd zouden worden bij de quizmasters. De jokers konden echter gedurende de hele quiz ingezet worden. Daarom heb ik ervoor gekozen om ze op dik glanzend papier te laten drukken en leuke foto’s in kleur te gebruiken.

 

Ontdek nog meer!

Dino’s at the Zoo

De naam zegt het eigenlijk al: een dagje dinosaurussen kijken in de dierentuin! Mijn kleine neefje is dol op dinosaurussen en wilde graag op de

Bekijk »

Portretfoto’s

Je kunt veel van een gezicht aflezen; of iemand veel heeft gelachen en een lolbroek is die losjes in het leven staat. Misschien heeft iemand

Bekijk »