Fotoreportage Egypte

Vakantie? Camera! Ik ga op vakantie en ik neem mee… Bij mij staat mijn (opgeladen!) camera bovenaan dit lijstje. Het klinkt misschien cliché maar reizen maken is voor mij echt een onuitputtelijke inspiratiebron. Ik verdiep me graag in andere culturen en ga er soms zelfs helemaal in op.

Hoe ervaar je Egypte?

Zo ver weg als Egypte was ik nog nooit geweest. Het was dan ook best spannend om meteen een rondreis door het land te gaan maken. Om de spanning te verlagen zorgde ik voor een goede voorbereiding. Ik heb me verdiept in de cultuur, kleding, eten en de gewoontes van de mensen. Zo zijn we hier in Nederland bijvoorbeeld gewend om met het eten op elkaar te wachten voor we aan het volgende gerecht beginnen. Dat is in Egypte niet zo. Als je honger hebt dan begin je gewoon aan het volgende gerecht, dat zijn pas complimenten voor de chef! Egypte is een warm land, maar toch wil je liever niet als een echte toerist in je badkleding door de straten lopen. De inwoners zijn het gewoon niet gewend en het wordt ook niet gewaardeerd. Gelukkig kun je op elke hoek van de straat een dunne sjaal kopen om jezelf te bedekken en tegelijkertijd te beschermen tegen de zon!
 
Cameratip: wissel je lenzen in de schaduw zodat er geen zonnestralen direct in schijnen, hier gaat je camera langzaam maar zeker van kapot.
 

Fotografietip: maak je bedekkende sjaal nat voor extra verkoeling en voor je het weet is hij alweer droog!

Ontdek nog meer!

Interieur dreumeskamer

In kinderkamers zijn kleuren en materialen uitstekend te combineren tot één geheel. Leuke, felgekleurde muren gecombineerd met meubeltjes, speelgoed en beddengoed. Ik vind het altijd

Bekijk »