Boekje “Guus en Ties: op zoek naar de verloren knuffels​”

Voor dit boekje heb ik een bestaand verhaal gebruikt. Ik heb er mijn eigen twist aan gegeven door van de hoofdpersoon twee broertjes te maken, namelijk mijn buurjongetjes. Dit boekje ging ik tenslotte ook voor hen maken.
 

In het verhaal zijn de twee broertjes hun lievelingsknuffels kwijt en om ze te vinden gaan ze de hele buurt af! Een aantal belangrijke locaties hiervan heb ik geïllustreerd. Na een lange zoektocht zijn de knuffels terecht en ze besluiten om de knuffels goed op te bergen in een mooie doos. De jongens vinden deze mooie doos ook in het echt, met een leuke knuffel erin natuurlijk! Dat maakte het verhaal pas écht af.

Een kinderboek illustreren

Het illustreren van een kinderboek is meer dan alleen plaatjes toevoegen bij een tekst. De ware uitdaging zit hem in het vastleggen van de verbeelding van de schrijver en om hier een thema aan te koppelen. Denk hierbij aan:

  • welke sfeer straalt het verhaal uit?
  • welke scènes zijn belangrijk in het verhaal?
  • wat is de doelgroep? (jonge kinderen, oudere kinderen, meisjes of jongens?)

Ontdek nog meer!

Illustratiebundel

Deze illustratie is een ruwe schets gemaakt met potlood. Ik wilde me graag verdiepen in het vastleggen van verschillende gezichtsuitdrukkingen. Welke feeling krijg jij bij

Bekijk »

Eerste woordjesboek

Toen mijn neefje Tobias 1 jaar werd besloot ik om zijn eerste woordjes vast te leggen in een persoonlijk ‘eerste woordjesboek’. Wat ik vooral erg

Bekijk »