Kinderboekje ”Waar issie nou?!”

Dit boek was een verjaardagscadeau voor mijn neefje Tobias. De schrijver is mijn broer en Tobias is het hoofdpersonage. Samen hebben we een leuk verhaal bedacht en vervolgens was het aan mij om hier één geheel van te maken. Kinderen hebben een fantasierijke verbeelding, hier wilde ik graag iets mee doen maar tegelijkertijd wilde ik ook wat herkenbare locaties uit zijn leven enigszins realistisch weergeven.
 

Ik heb gekozen voor een prentenboek met korte stukjes tekst waarin het hoofdpersonage door de bladzijdes heen rent om nog maar even niet naar bed te hoeven. De locaties zijn geïllustreerd en het hoofdpersonage bestaat uit echte foto’s van Tobias. Zo herkent hij zichzelf in ieder geval! Omdat het maar om één boekje ging heb ik ervoor gekozen om dit bij Albelli af te laten drukken. De tekst heb ik later pas met de Albelli-builder toegevoegd.

Kinderboek illustreren

Het illustreren van een kinderboek is meer dan alleen plaatjes toevoegen bij een tekst. De ware uitdaging zit hem in het vastleggen van de verbeelding van de schrijver en om hier een thema aan te koppelen. Denk hierbij aan:
•    welke sfeer straalt het verhaal uit?
•    welke scènes zijn belangrijk in het verhaal?
•    wat is de doelgroep? (jonge kinderen, oudere kinderen, meisjes of jongens?)

Ontdek nog meer!

Fotobundel oldtimers

Goed onderhouden oldtimers kan ik waarderen! Ik fotografeer ze dan ook graag. Een oldtimer heeft, voor mijn gevoel, een eigen karakter en uitstraling. ‘’Toevallig’’ bevond

Bekijk »